Bij ons brandt het vuur al

Bij ons brandt het vuur al

woensdag 14 april 2010

delen?

* In de presentatie mbt Burgerschap/Connect van Ria Bleeker werd goed gedeeld. Ervaringen van deelnemers, roc's, auteurs, uitgeverij en bezoekers gingen vlot over tafel.
* De presentatie van het Portaal van KW1c met Sharepoint zag er goed uit met visie, voorbereidde metadatering inrichting en techniek op basis van een datacenter wat ik eerder van hen zag mbt presentieregistratie. Het delen van de positieve ervaring werd helaas wat getemperd, toen ik collega's sprak over de implementatie. Draagvlak en delen op de vloer moet nog op gang komen..........
* De gezamenlijke presentatie van mbo-raad en sambo-ict mbt "managementinformatie" was hoopgevend. De 45 stakeholders die de roc's bevragen mbt diplomering, doorstroming, uitstroming, presentie etc. worden vanuit de gezamenlijkheid van roc's, mboraad, kennisnet en mboraad commitment gevraagd in een standaardiseringstraject, wat zinvollere informatie op moet leveren, op het juiste moment. Was hier sprake van delen? De zaal was enthousiast met de aangereikte beelden, dus gedeelde vreugde? Minder beheerslast en registratie moet leiden tot minder kosten en meer mensen voor de klas.
* Het delen op de informatiemarkt en aan de bar gaat nog door............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten